woensdag 30 mei 2012

De Galileo van Lumina

De serie Galileo hoort helemaal thuis in de filosofie van het merk Lumina. Zij streven naar de optimale combinatie van functioneel design en een hoge kwaliteit. De armaturen zijn 100% Italiaans design.
De ontwerper Emanuele Ricci tekende voor het ontwerp van de Galileo-serie. Na een lange periode van zoeken lukte het om de 4 dikke lagen kristalglas te verlijmen. Hierdoor ontstaat een kleine glazen kap die het licht zodanig breekt dat je geen last hebt van hinderlijke verblinding terwijl je toch het licht door de heldere kap ziet stralen. Een prachtig ontwerp dat naast een krachtige en luxe uitstraling krijgt door het gebruik van de pure materialen. De glaskap heeft een ophanging van gegoten aluminium en heeft de mogelijheid om decentraal te worden gemonteerd.
De serie heeft een tijdloze uitstraling en laat zich in een woonsituatie makkelijk toepassen boven bv een tafel of een werkblad in de keuken.
De hanglamp is er in 2 maten met doorsnedes van 20 of 12cm. Er zijn eveneens mogelijkheden bij de minivariant om 3 stuks vanuit 1 punt te hangen.
De mogelijkheid om te kunnen dimmen maakt dat er naast de prima lichtopbrengst ook de mogelijkheid is om dit tot warm sfeervol licht te kunnen dimmen.
Voor wandmontage is er een uitvoering die een "halve" kap heeft en zijn licht grotendeels naar boven richt. Ook deze variant heeft een prima lichtopbrengst met een lichtbron van maximaal 100W.