vrijdag 18 mei 2012

Ray F2

De Ray vloerlamp is ontworpen door de Italiaanse Architect en Industrieel ontwerper Rodolfo Dordoni, in opdracht van het verlichtingsmerk Flos.  De lamp heeft een moderne uitstraling, maar kan in elk interieur door zijn transparant en elegant uiterlijk worden toegepast.
Deze staande lamp heeft een chroom onderstel wat bestaat uit 4 dunne staafjes. Deze staafjes verkrijgen hun stevigheid door een kruis van nog eens vier chromen staafjes. Hierdoor ontstaat een soort van mikado effect wat de lamp een speels karakter geeft.  Het onderstel oogt ook zeer transparant en modern.

De glazen kap is verkrijgbaar in zwart of wit. De kap is van binnen voorzien van een diffuser waardoor de Ray een zacht en diffuus licht verspreidt wat voor een aangename sfeer zorgt in elk interieur.
Het aangename licht wat de Ray verspreidt komt mede door de diffuser in de kap. De kap is aan de binnenzijde wit gespoten wat zorgt voor een optimale licht verspreiding.
De Ray van Flos heeft een maximale wattage van 230 Watt. De staande lamp is uiteraard voorzien van een dimmer waardoor u een breed lichtbereik heeft. U kunt er uitstekend bij lezen, maar ook een aangename sfeer mee creĆ«ren. 
 


Ray suspension


De Ray heeft een zusje, de kleine Ray F1. Deze lamp kunt u uiteraard goed met elkaar combineren. Als u erg enthousiast over het ontwerp bent dan kunt u ook eens kijken naar de hanglamp voor boven de eettafel!