vrijdag 5 april 2013

Hope Luceplan

Hope Luceplan
Hope is de naam van een complete serie verlichting die Francisco Gomez Paz en Paolo Rizatto in 2009 voor Luceplan hebben ontworpen.

Bij het ontwerp van de Hope is gebruik gemaakt van kunstof schermen met fresnellenzen. Deze zorgen voor een schittering in het licht dat de lamp geeft.
Zowel voor  wanden, plafond en als losse vloerlamp is deze serie verkrijgbaar. De modellen zijn te zien op de website van www.jefavorietelamp.nl

Ook zijn hier meerdere maten te combineren door ze onder elkaar te bevestigen zodat er een langerekt  lichtobject ontstaat.


De vloerlamp heeft 2 uitvoeringen waarvan de grootste een glanzend rvs driepoot heeft en een functioneel  maar ook zeer decoratief lichtobject is. De Hope heeft een sprankelende uitstraling en is zeker de moeite om eens nader te bekijken.
Met betrekking tot de energiezuinigheid zijn er ook modellen waar makkelijk een spaarlamp kan worden gebruikt.

De wandversie is er in twee maten, de plafondversie is  in een uitvoering  verkrijgbaar maar de hanglamp kent 4 uitvoeringen. De grootste variant heeft zelfs een diameter van 2 meter en is een enorm moderne kroonluchter. De andere doorsnedes zijn 61, 72,  en 110 cm.